Ekspertna mišljenja / sudske ekspertize

Više od 40 godina i iskustva u izradi istraživačkih studija i složenih sudskih sporova (investicijski i kazneni).

Ekspertna mišljenja su nužna u procesu sudovanja jer suci i odvjetnici to ne mogu raditi. Sudska vještačenja su nužna kao pomoć sudu i državnom tužilaštvu na zahtjev suda ili strana u sporu.

Svako odricanje od tih ekspertnih mišljenja svodi proces suđenja i najtežih kaznenih dijela pod neprimjereni utjecaj političkog determinizma ili lakoće suđenja.

Istraživačke studije:

  • Metodologija istraživanja u svim složenim stvarima jest znanstvena metodologija koja utvrđuje činjenice materijalne istine bez koje nema pravednog i objektivnog suđenja. Toga se ne mogu odreći ni niže ni više razine suđenja.
  • Istraživačke studije vezane uz promjenu strukture svijesti i ponašanja ljudske vrste traže promjenu znanstvene paradigme kojom smo se dosad služili. Takve studije su temelj promjene ponašanja ljudske vrste spram prirode i života na Zemlji.

Mentalna struktura ljudske vrste pripada dubokoj prošlosti. Razvojni potencijali pojedinca i ljudske vrste se ne mogu izvoditi ili dovoditi izvana već iznutra izvođenjem razvojnih potencijala u civilizacijsku stvarnost.

  Ekspertna mišljenja / Sudske ekspertize - Sve