dr.sc. Slavko Kulić, (zasluženi znanstvenik; univ.prof.)

Slavko Kulić svojim javnim djelovanjem inspirira ljude u pravcu globalizacije humanizma naspram globalizacije nasilja.

Svojim porukama i poukama podstiče očovječavanje naspram ras-čovječavanja kroz razumijevanje Univerzuma i univerzalnih zakona prirode čime postiže više razine svijesti kod drugih ljudi te razumijevanje supridanosti bitka – sklad mišljenja i ponašanja spram života i prirode (poliglota – čovjek koji razumije Univerzum i supridanost bitka).

Naglasak njegovog javnog djelovanja jeste na dematerijalizaciji civilizacije naspram filozofije materijalizma, smanjenje sukoba sa prirodom i životom. Podupire život na Zemlji u cjelini jer je život najvrednije što postoji na Zemlji. To je kozmička sposobnost ljudske vrste u ljudskoj DNA. 

Više od 40 godina sveučilišni profesor, znanstvenik i istraživač u području filozofije, političkih znanosti, ekonomije, prava i sociologije - sintezolog. Više od 30 godina stručnog doprinosa / mišljenja u spornim pitanjima na nacionalnim i međunarodnim sudovima (sudske ekspertize). Redovito održava pozvana i uvodna predavanja na nacionalnim i međunarodnim konferencijama. Pruža filozofsku, teorijsku i sustavnu podršku za promicanje razvoja poduzetništva, ljudske vrste prema prirodi i životu (poduzetništvo). Podržava globalizaciju humanizma umjesto globalizacije nasilja; horizontalna umjesto vertikalne strukture civilizacije; za sustav ekocentričnih vrijednosti umjesto za antropocentrični sustav vrijednosti; za diferencirani rast i organski razvoj, a ne nediferencirani i homogeni rast (nasilje); za neograničeno znanje i znanost kao instituciju kritičkog iskustva nasuprot tri suvremena jer nisu valjana ljudska načina razmišljanja (kreacionizam, evolucionizam, scijentizam). Zagovara očuvanje života na Zemlji. To je ono što čini uporište i moć ljudskih napora prof.dr.sc. Slavka Kulića sa ciljem očuvanja života na Zemlji u smislu traženja novog modela razmišljanja o konceptu slobode i neovisnosti. Suprotno učenju desne i lijeve doktrine unutar geobiosocijalne vrste opstanka života, protiv izvora ograničene svijesti, sukob kao temeljni princip evolucije; suradnja - konstruktivna protiv destruktivne antropologije; za kulturni mem nasuprot profita. Kultura je ključ opstanka i razvoja života na Zemlji. Izlazak svjetskog mišljenja nalazi se u neistraženom znanju, novom modelu misli i pojmu slobode protiv modernog ropstva.

dr.sc. Slavko Kulić, (zasluženi znanstvenik; univ.prof.)
Prethodni
  O institutu
  O institutu - Sve